Skip to content
Kezdőlap » Milyen problémák elkerülésében segíthet egy munkavédelmi cég?

Milyen problémák elkerülésében segíthet egy munkavédelmi cég?

  • by
Miben segíthet a munkavédelmi cég?

Az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégzésére ma már jogszabály kötelez minden munkáltatót, de ennek ellenére rendszeresen történek olyan sajnálatos esetek, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy az előírásokat nem tartották be. Az alábbi bejegyzésünkben ezért a mulasztásokból fakadó következményeket és azok elkerülésének módját járjuk körbe, amelyekkel minden vállalkozásnak tisztában kell lennie.


A munkavédelmi intézkedések elmulasztásának néhány példája

Több olyan eset is médiavisszhangot váltott ki, amelyeknél a munkavédelmi előírások helyes betartásával elkerülhetők lettek volna a balesetek. Sokan emlékezhetnek rá, amikor az egyik óvodában egy kislány szenvedett áramütést, de ismerős lehet a 2018-as miskolci benzinkúton történt halálos áramütés esete is. Az elmúlt hónapban mi is találtunk 2 új partnerünknél hibát az érintésvédelmi jegyzőkönyvekben, amelyek szakszerű javításáról a munkáltatók a segítségünkkel már megfelelően tudtak gondoskodni.


Az említett és más hasonló esetek nemcsak személyi sérülésekkel járhatnak, hanem negatívan befolyásolhatják az érintett vállalkozás megítélését is. A cég megbízásokat veszíthet és magas összegű bírságot is kaphat, amik a vállalat pénzügyi stabilitását és létét is veszélyeztethetik.


Munkavédelmi tanácsadás: a professzionális választás

Az esetleges problémák elkerülése miatt ajánlott munkavédelmi céggel együttműködni, amely felkészíti a munkáltatókat az egyre szigorúbb kötelezettségek megfelelő alkalmazására mind a munka- és tűzvédelem, mind a környezetvédelem területén. A munkavállalókat és egyben a munkáltató céget csakis így lehetséges a balesetek és azok következményeivel szemben a gyakorlatban és a jogszabályok által is biztosítani.


Ha Ön is tapasztalt munkavédelmi céggel kíván együtt dolgozni, hogy minden az előírásoknak megfelelően történhessen, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!