Skip to content

A 47/1999. Emelőgép Biztonsági Szabályzat GM rendelet részletesen szabályozza az emelőgépekkel kapcsolatos minimális munkavédelmi követelményeket, így az emelőgép ügyintézéssel, a biztonságtechnikai felülvizsgálattal, valamint az emelőgép felülvizsgálattal kapcsolatos kötelezettségeket.

 

Legyen szó targoncákról, oszlopos és híddarukról, rámpakiegyenlítőkről, emelőhátfalakról, emelőasztalokról vagy más emelőgépről, illetve tehermegfogó elemről, cégünk vállalja az emelőgép ügyintézéssel, valamint a felülvizsgálatokkal kapcsolatos feladatok ellátását.

Emelőgép ügyintézés

Az emelőgépek veszélyes gépek, ezért biztonságos és megbízható működésére különösen nagy gondot kell fordítani. A vonatkozó jogszabály előírja, hogy az emelőgép üzemeltetője emelőgép ügyintéző szakképesítéssel rendelkező szakembert bízzon meg az emelőgépekkel kapcsolatos ügyintézéssel. Szolgáltatásaink keretében kollégáink többek között felmérik az emelőgépek műszaki állapotát, nyomon követik a gépek felülvizsgáltságát, elkészítik az éves vizsgálati tervet, illetve elvégzik az emelőgép naplók kiadását.

Biztonságtechnikai felülvizsgálat

A biztonságtechnikai felülvizsgálat olyan munkabiztonsági szaktevékenység, amelyet az első alkalommal végzett munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálat után legalább ötévente, időszakos biztonsági felülvizsgálat keretében kötelező elvégezni. A biztonságtechnikai felülvizsgálatot Mérnök Kamaránál bejegyzett emelőgép szakértő és munkavédelmi szakmérnök végzettséggel rendelkező, tapasztalt munkatársaink végzik.

Emelőgép felülvizsgálatok

Mérnökkamaránál bejegyzett emelőgép szakértőinkre mind szerkezeti, mind fővizsgálat esetében számíthat.

Szeretné Ön is profi csapattal elvégeztetni az emelőgép ügyintézéssel, a biztonságtechnikai felülvizsgálattal és az emelőgép felülvizsgálattal járó feladatokat? Válassza munkavédelmi cégünk évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereit, és keressen minket elérhetőségeinken!